خطای 404 چیست و چگونه 404 را حذف کنیم؟
روی یک لینک کلیک کردید! بی صبرانه منتظر ورود به صفحه مورد نظر و مطالعه محتوا هستید، اما با این تصویر مواجه خواهید شد:
خطای 404 یعنی اینکه صفحه مورد نظر دیگر موجود نمیباشد.
error: not found 404
معنی: صفحه ای که سعی به ورود به آن را دارید، دیگر در سرور سایت میزبان موجود نمیباشد.
تصور کنید: به یک دوست آدرس یک مغازهای را در فلان محل میدهید! آن دوست با توجه به اعتمادی که به صحت گفتار شما دارد، به آن محل مراجعه مینماید. اما در آن محل، مغازهی مورد اشاره شما وجود ندارد. پیش آن دوست شما بی اعتبار خواهید شد! همین سبب میشود که شما در آدرس دادن های بعدی دقت بیشتری داشته باشید تا اعتبار خود را از دست ندهید.
دیدگاه موتورهای جستجوگر به مانند شما خواهد بود. به علت رقابت در بین آنان و اینکه بتوانند رضایت بیشتری از کاربران خود را بدست بیاورند، قطعا با ارورهای 404 برخورد قاطع میکنند.
نه تنها روبات ها، بلکه کاربران در صورت مواجه شدن با چنین خطایی، سریع از سایت شما خارج میشوند و سیگنال ارسال از رفتار کاربر، بیانگر بانس ریت است و همین نیز سبب شکست سئو و اعتبار سایت خواهد شد.
خطای 404
هر زمانی که میخواهید به لینکی از یک سایت دسترسی داشته باشید و از سایتی بازدید نمایید، در واقع به سرور آن سایت وارد میشوید و از طریق URL موجود، وارد محتوای آن صفحه میشوید. مثال: زمانی که شما به OriginalVersion.ir مراجعه مینمایید، در واقع به سرور «نسخه اصلی» فرمان میدهید که محتوا صفحه اصلی را بارگزاری نماید.
HTTP یعنی درخواست شما از سرور برای به نمایش در آمدن لینک مورد نظر بر روی مرورگر شما.
کد خطای 404 یعنی این درخواست شما با شکست مواجه شده است.
404 در واقع یک پاسخی از نبود لینک مورد نظر است که در دسته بندی خطاهای کاربری قرار دارد. بهتر است بدانید که درخواست های HTTP که با پاسخ های مثبت و منفی روبرو میشوند، به پنج دسته کلی تقسیم میشود که خطای 404 نیز شامل یک ردیف از این پاسخ های HTTP است.
- 100 تا 199: پاسخهای اطلاعاتی
- 200 تا 299: پاسخهایی که مثبت هستند و کاربر با موفقیت وارد لینک شده است.
- 300 تا 399: که مربوط به انواع ریدایرکت است.
- 400 تا 499: که البته خطای 404 هم شامل این دسته میشود، یعنی شکست و خطای کاربری
- 500 الی 599: که مربوط به خطاهای سرور میزبان میباشد.
بنابراین:
HTTP 404 یعنی با این حالی که سرور در دسترس میباشد، اما برگه مورد نظر وجود ندارد. در اصل یا به طور کل وجود ندارد یا لینک مورد نظر شکسته است. برخورد با این لینکها میتواند در هر مرورگری با همین عنوان 404 نمایش داده شود. برخی از اشکال نمایش خطا به صورت زیر میباشد:
- خطای 404 یافت نشد – 404 Not Found Error
- صفحه 404 یافت نشد – 404 Page Not Found
- یافت نشد ،خطای 404 – Error 404 Not Found
- HTTP 404 یافت نشد – HTTP 404 Not Found
- URL درخواستی در این سرور یافت نشد – The requested URL was not found on this server
- فایل یا دایرکتوری 404 یافت نشد – 404 File or Directory Not Found
علت ایجاد ارور 404 چیست؟
به چند دلیل شاهد ارور 404 خواهید بود:
زمانی که یک URL موجود و ایندکس شده به طور کامل حذف شده است.
صفحه مورد نظر به اشتباه به URL ریدایرکت شده است که البته این تغییر مسیر درست نبوده.
آدرس وارد شده توسط کاربر به صورت صحیح نبوده است.
برخی اوقات نیز ممکن است سرور مشکل داشته باشد و نتواند به آدرس درست لینک دهد.
اعتبار دامنه پایان یافته است.
برای اینکه اعتبار سایت خود را از دست ندهید، مرتبا باید URLهای خود را مورد بررسبی قرار دهید. زیرا زمانی که لینک شما حذف گردد، مدت زمان زیادی خواهد گذشت تا موتورهای جستجو متوجه آن بشوند. همین سبب میشود که نرخ پرش سایت شما زیاد شود. همین سبب میشود که سئو سایت شما لطمه ببیند و موتورهای جستجوگر فکر کنند که محتوای صفحه سایت شما، پاسخگوی کاربران نیست.
HTTP 404 چگونه به سئو سایت آسیب میزند؟
وقتی برای کسب اطلاعاتی از طریق جستجو در گوگل وارد آدرسی میشوید و به خطای 404 برمیخورید، در آن لحظه چه کاری انجام میدهید؟ قطعا از آن سایت و آن صفحه خارج خواهید شد و در میان نتایج دیگر به اکتشاف خواهید پرداخت. رفتار کاربران دیگر نیز همین خواهد بود.
با این آگاهی، هرچقدر که تعداد صفحات 404 یک سایت زیاد باشد، نرخ پرش در سایت افزایش مییابد. همانطور اگر زمان بیشتری هم از به وجود آمدن خطا 404 بگذرد، تعداد کاربران بیشتری از سایت پرش خواهند داشت. الگوریتم های گوگل همواره به رفتار کاربر توجه میکنند.
روند رفتار کاربران در سایت تاثیر زیادی در عملکرد سئو و بهینه سازی خواهد داشت. در نتیجه شکست لینک یکی از بزرگترین ایراداتی است که کاربر میتواند با آن روبرو شود. خروج از سایت شما و رفتن به سایت رقیب، رتبه بندی سایت شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
به گفته سایت SEMrush.com چهارمین فاکتوری که گوگل برای رتبه بندی دقیقتر از آن بهره میگیرد، نرخ پرش سایت است. با این حال که نرخ پرش مستقیما توسط روبات ها در نظر گرفته نمیشود، اما در رتبه بندی نتایج جستجو تاثیر زیادی خواهد داشت.
چگونه لینک شکسته را پیدا کنیم؟
یافتن برگه 404 و خطاهای یافت نشد صفحات، تاثیر بسیار زیادی بر روی عملکرد بهینه سازی و کسب نتایج بهتر در SERP خواهد داشت. اگر میخواهید خطاهای سایت را دریابید از طریق چند ابزار برای شما میسر خواهد بود.
کنسول جستجوی گوگل
گوگل سرچ کنسول یکی از بهترین راههایی است که میتوانید به واسطه آن، صفحه 404 خود را بیابید.
وب مستر بینگ
چگونه خطای 404 را برطرف نماییم؟
احتمال خطای 404 برای هر وب سایتی وجود دارد. اما جایی برای نگرانی نیست. خیلی راحت میتوانید نسبت به رفع خطا اقدام نمایید. شاید بشه گفت که تمام سایت ها میتوانند با خطای 404 Page Not Found مواجه شوند. بنابراین ردیابی لینک های شکسته برای مواجه نشدن با بار منفی در سئو سایت، لازمه کار وب مستر خواهد بود.
چگونه خطای 404 را برطرف نماییم؟
استفاده از ریدایرکت برای برطرف نمودن ایراد 404 سایت
راحت ترین روش برای رفع ایرادات 404 سایت، استفاده از ریدایرکت برای تغییر مسیر لینک است. شما میتوانید از ریدایرکت 301 برای تغییر مسیر استفاده نمایید. ریدایرکت 301 به موتورهای جستجو فرمان میدهد که URL مد نظر به آدرس دیگری منتقل شده است. این یک راه قانونی است و امتیازات صفحه را به لینک جدید منتقل خواهد کرد.
اصلاح لینک های شکسته
ممکن است به دلیل اشتباهات انسانی URL تغییر داشته باشد و سبب بروز خطای 404 شده باشد. بدین سبب میتوانید به لینک خود مراجعه نمایید و نحوه نگارش آن را اصلاح نمایید.
بازسازی صفحه حذف شده
اگر متوجه از دست رفتن صفحه خاصی شدید و یا خود نسبت به حذف یک URL اقدام نمودید، وقت آن است که صفحه 404 مورد نظر را مجدد بسازید. اگر دلیلی برای حذف همیشگی آن صفحه ندارید، ممکن است همچنان برگه شما مورد جستجوی کاربران باشد. همین سبب افت رتبه سئو خواهد شد. بنابراین بهتر است که برگه و یا صفحه جدیدی دقیقا با همان URL بسازید و جایگزین نمایید.
نتیجه گیری و مدیریت خطاهای سایت از جمله خطای 404
با خواندن مقاله فوق متوجه شده اید که خطاهای سایت یک مشکلی است که ممکن برای هر سایتی پدیدار شود. بهترین حالت یافتن سریع ایرادات سایت، از جمله خطای 404 است که میبایست نسبت به رفع سریع آن اقدام نمایید.
404 خطایی است که باید خیلی زود متوجه آن بشوید. در نتیجه بهتر است به صورت ماهیانه دو بار حداقل سایت خود را مورد بررسی و آنالیز قرار بدهید تا در صورت بروز صفحه 404 سریعا نسبت به رفع مشکل اقدام نمایید.